notícies

II Edició del curs de “C02 Transcrítico”

II Edició del curs de “C02 Transcrítico”

El Centre Integrat Públic de Formació Professional de Catarroja va albergar durant els dies 15-16 de Febrer la II Edició del curs de "C02 Transcrítico"; realitzat per Albert Albert, Consultor expert en Refrigeració. Este curs dóna resposta al creixent interés de tècnics i especialistes en instal·lacions de climatització i refrigeració per l'ús de CO2 com a gas refrigerant, en detriment d'altres gasos que tenen major impacte ambiental.

 

La normativa europea està obligant a reduir considerablement el consum d'estos gasos refrigerants amb alt GWP (Global Warming Potential) i per un altre costat el CO2 es presenta com una alternativa indiscutible. Este sistema ja porta usant-se en el nord d'Europa des de fa diversos anys i gràcies a certes millores tecnològiques que fan possible la seua utilització en ambients més càlids, s'està començant a implantar en la resta d'Europa i més recentment a Espanya.

 

Les motivacions per a l'elecció de la tecnologia de CO2 transcrític són diverses:

 

- Disponibilitat de nova tecnologia que permet obtindre estalvi energètic respecte d'altres gasos HFC/HFO.

- La possibilitat de recuperar molta calor, amb alt grau tèrmic.

- Normatives: exempció d'impostos, no afectació per normativa futura.

- Mediambiental: baixa empremta de carboni.

 

Segons els assistents és una sort que el centre compte en les seues instal·lacions amb un prototip d'esta màquina frigorífica i tal és la motivació que al curs han assistit tècnics procedents de diversos punts d'Espanya com per exemple des de Canàries.

 

És evident que l'actual mercat laboral està demandant personal tècnic i de formació professional capaç de realitzar este tipus d'instal·lacions i està prevista la realització de diverses edicions més.