notícies

« Ves enrere

Projecte COMPTEM de ENERCOOP

Projecte COMPTEM de ENERCOOP

El Departament d'Energia i Aigua del nostre centre va assistir dilluns passat, 4 de novembre, a la presentació del projecte "Compemt". Aquesta inciativa del Grup Enercoop, pertanyent a la Cooperativa Elèctrica de Crevilent, i donada suport per l'Ajuntament de Crevillent,  persegueix convertir a aquesta localitat en una comunitat energètica en la qual l'electricitat neta i el ciutadà com a consumidor actiu seran protagonistes. Una comunitat Energètica pionera a Europa. Per això, es va dur a terme la presentació de Comptem (Comunitat per a la transició energètica municipal) l'objectiu de la qual és afrontar el repte de la transició energètica des de l'àmbit local i involucrar als consumidors d'energia, els propis ciutadans, en els beneficis de l'ús col·lectiu i compartit de l'energia produïda a partir de fonts renovables, passar a ser "prosumidors" (productors i consumidors).

L'acte va comptar amb la participació del Conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, del director general de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), Joan Groizard, així com de l'alcalde de l'Ajuntament de Crevillent, José Manuel Penalva. Per part del grup Enercoop van participar el seu president, Guillermo Belso i el director general, Joaquín Mas.

Tres són les pautes fonamentals per a dur a terme, al llarg dels anys, l'apoderament dels consumidors i el foment de la generació renovable a nivell local: l'autoconsum energètic col·lectiu,  el sistema públic d'informació energètica i  una app per al telèfon mòbil.

Les comunitats energètiques són un concepte incipient i amb aquest projecte es pretén evolucionar en Creevillent  cap a un nou model energètic renovable, descentralitzat, descontaminat, digital i democràtic, amb el ciutadà com a protagonista.