« Ves enrere

ET FORMEM 2020

ET FORMEM 2020

ET FORMEM

 
 
Labora aprova 41 Escoles Taller Et Formem en què 600 persones desocupades es formaran mentre reben un salari
      
      
    • Et Formem és un programa mixt d'ocupació i formació
 
    • Aquest programa està finançat pel Fons Social Europeu
 
 
En total, seran 41 les Escoles Taller Et Formem les que es duran a terme a través de les entitats locals, enguany, amb la finalitat de millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades amb dificultats d'inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables.
 
Per a aquest programa mixt, del qual podran beneficiar-se aproximadament  600 persones, es destina un import global de més de 7 milions d'euros per a tota la Comunitat Valenciana. Aquestes ajudes són susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu.
 
Aquest projecte, que es durà a terme a través de les entitats locals, consisteix en la realització d'obres o serveis d'interés general que donen l'oportunitat a l'alumnat de desenvolupar un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l'aprenentatge, alhora que rep un salari. 
 
El programa té un triple benefici: es realitzen labors de millora en les localitats, les persones desocupades aconsegueixen formació i, també, se'ls garanteix una remuneració des del principi.
 
 
Per províncies, València suma un total de 16 projectes, que recullen fins a 24 especialitats professionals diferents. En total, en tota la província es podran beneficiar vora 240 persones, que realitzaran accions de formació mentre reben un salari. La província d'Alacant, per la seua banda, recull fins a 21 especialitats, repartides en 15 projectes formatius, dels quals es podran beneficiar fins a 210 persones. Quant a Castelló, suma un total de 15 especialitats, reunides en 10 projectes formatius per a un número aproximat de 150 alumnes. Les accions formatives comptaran amb un aforament màxim de 10 alumnes per grup.
 
Entre els projectes, es troben diversos relacionats amb el medi ambient, com el pla d'activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria, on les persones beneficiàries podran treballar els espais naturals baix criteris de sostenibilitat. És el cas d'ajuntaments com Ontinyent, Benicarló, Castelló de la Plana o Benidorm; així com de la Mancomunitat de Municipis La Costera – Canal, que començarà un projecte d'enjardinat del municipi Rotglà i Corberà. També hi ha activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes, com és el cas del municipi d'Ondara.
 
Així mateix, diversos municipis realitzaran diverses accions formatives del sector de la construcció, com Tavernes de la Valldigna amb operacions auxiliars d'acabats rígids i urbanització; l'ajuntament d'Elx, per la seua banda, impartirà formació sobre operacions auxiliars de muntatge d'instal·lacions electrotècniques i telecomunicacions en edificis.
 
A més, són diversos els municipis que impartiran formació relacionada amb operacions auxiliars de serveis d'administratius i generals. Algunes de les entitats locals que impartiran aquesta formació són València, Gandia, Almussafes, Alfafar, Silla o Alaquàs, entre altres.
 
 
 

INSCRIPCIÓ

 
Per a poder optar a les escoles Et Formem és important que les persones facen constar el seu interés en la seua demanda a través de l'Autoentrevista tal com es mostra en aquest tutorial: https://youtu.be/7ASQLBG2jHQ.