Visualització de contingut web

Campus Virtual Labora Formació

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, programa cursos gratuïts de competències transversals al seu Campus Virtual Labora Formació.
 
Són cursos gratuïts que es poden realitzar de manera en línia. Dirigits a persones desocupades, en situació de ERTO i ocupades sense limitació de percentatges.
 
L'oferta formativa està programada des d'abril a juny de 2020, i forma a prop de 1.100 persones.
 
El període d'inscripció finalitzarà quan es cobrisquen les places oferides en aquest programa.
 
El catàleg de cursos es pot consultar  la pàgina web de Labora i se centren en les competències que les empreses demanden cada vegada més en els seus processos de selecció. Així, les Soft Skills ajuden a millorar les competències generals per a l'ocupació com les habilitats de comunicació, el lideratge o les tècniques per a afrontar l'estrés, entre altres.
 
La nova oferta formativa estarà oberta pròximament, durant el mes d'abril, i l'estimació és de formar a 1.070  alumnes fins a finals de juny. Ja està obert el període d'inscripció.
 
Amb aquests nous cursos, finançats pel SEPE, Labora respon a la demanda de moltes persones que han sol·licitat formació per a millorar les seues capacitats aprofitant la situació de confinament.
 
La inscripció en els cursos es realitza a través de la web del Labora (www.labora.gva.es) i l'adjudicació de places en els cursos seguirà l'ordre d'inscripció. L'alumnat que supere aquesta formació online rebrà un diploma d'aprofitament en l'especialitat cursada.
 
Les persones que vulguen inscriure's tenen a la seua disposició un tutorial amb els passos per a poder realitzar-lo https://www.youtube.com/watch?v=AEQbgP9p5GE
 
Els cursos de Soft Skills (habilitats generals per a l'ocupació) tenen una duració de 25h cadascun, i els continguts fomentaran la motivació i la participació activa per part de l'alumnat. L'oferta és la següent:
 
1. Tècniques i habilitats de comunicació
2. Tècniques i habilitats de negociació
3. Comunicació escrita
4. Millora de l'eficiència personals
5. Treball en equip
6. Lideratge. Direcció d'equips de treballs
7. Tècniques per a l'afrontament de l'estrés
8. Presa de decisions: com afrontar el procés de decisió
9. Presentacions en públic eficaços
10. Resolució de conflictes en el treball. Millora del rendiment
11. Capacitat d'adaptació, flexibilitat i agilitat
12. Entrenament de l'autoestima i autocontrol
13. Autonomia i innovació laboral – iniciativa i creativitat
14. Competències en la cerca d'ocupació
15. Ètica professional: foment dels valors personals, integritat, coherència
16. Pensament positiu: optimisme i entusiasme
 
L'alumnat gaudirà d'un entorn d'aprenentatge online però comptarà amb el suport dels docents: es realitzarà una tutorització telefònica i/o telemàtica, que done resposta immediata a les seues consultes. S'habilitarà un espai perquè exposen els seus dubtes, i s'entreguen els exercicis d'avaluació i activitats pràctiques perquè siguen revisats i avaluats per l'equip tutorial.
 
Així mateix, als alumnes i alumnes disposaran dels mecanismes adequats d'autoavaluació sobre l'adquisició de coneixement, competències i actituds relacionats amb els continguts de cada acció formativa. El tutor podrà verificar a través de controls online el progrés de l'aprenentatge de l'alumnat, fer un seguiment i prestar-li el suport personalitzat adequat.